ukenru
zavolodinnya-yanukovichem-ugiddyami-sukholuchchya-rozsliduvannya-zavershene

Заволодіння Януковичем угіддями "Сухолуччя": розслідування завершене

 • 974501 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Правоохоронці завершили розслідування за підозрою експрезидента-втікача Віктора Януковича і ще трьох осіб у заволодінні земельною ділянкою площею 17,5 га на Київщині - угіддями "Сухолуччя", передає УНН із посиланням на НАБУ.

Цитата

"НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою експрезидента-втікача і ще трьох осіб у заволодінні земельною ділянкою площею 17,5 га на Київщині", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, у 2007 році експрезидент Віктор Янукович (на момент вчинення злочину – прем’єр-міністр) заволодів державним майном – земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області. Для цього він ініціював ухвалення низки управлінських рішень, згідно із якими землі незаконно передали від Кабміну до управління Київської обласної державної адміністрації.

Згодом підозрювані підшукали осіб, які звернулись до Київської облдержадміністрації із заявами про виділення їм земельних ділянок площею до 1 га. Надалі ці особи (які виявились родичами або близькими особами підозрюваних) звернулись до облдержадміністрації з проханням змінити цільове призначення землі, аби потім передати ці ділянки ТОВ, афілійованому з експрезидентом.

За даними експертизи, орієнтовна вартість земельних ділянок становить понад 22 млн грн.

Як повідомляв УНН, у березні 2016 року спільника Віктора Януковича, причетного до заволодіння Сухолуччям, затримали у Києві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП