ukenru
zatrimanikh-u-krimu-rodichiv-zasudzhenogo-u-spravi-khizb-ut-takhrir-vidpustili

Затриманих у Криму родичів засудженого у "справі Хізб ут-Тахрір" відпустили

 • 8305 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Затриманих у Бахчисараї в окупованому Криму за проведення одиночного пікету дружину і матір Енвера Мамутова - Аліє і Зарему - відпустили з відділення "поліції". Про це повідомила сама Аліє Мамутова напередодні ввечері, передає УНН з посиланням на Крим.Реалії.

"Я так і не зрозуміла, навіщо нас тримали. Після того, як співробітнику поліції повідомили, що до нас їдуть адвокати, нас попросили пройти вниз і відпустили. Але, не встигнувши вийти з відділення, нас попросили зайти туди назад. Капітан поліції Дилявер Сулейманов повідомив нам, що хоче виписати попередження про недопущення порушення норм російського законодавства. На це захисник сказав, що тримати нас далі вони не мають права, а попередження можна вислати й поштою. У підсумку ніяких звинувачень нам не пред'явили, у відділенні ми провели близько півтори години", – розповіла Аліє.

Нагадаємо, 8 квітня силовики в Бахчисараї в окупованому Криму затримали матір ув'язненого Зарему Мамутову, яка вийшла на одиночний пікет, а також його дружину Аліє Мамутову, яка вела прямий ефір пікету в Facebook. На плакаті Зареми Мамутової було написано: "Мій син не терорист. За що 17 років".

Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Енвера Мамутова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, Руслана Абільтарова, Ремзі Меметова і Зеврі Абсеітова ​– до 9 років колонії суворого режиму. Жоден із фігурантів своєї провини не визнав. Усі вказували на політично вмотивований характер кримінальної справи.

12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", що визнана в Росії терористичною.

Українські Національні Новини

Політика