zatrimali-rosiyskogo-informatora-yakiy-shpiguvav-za-silami-oboroni-bilya-liniyi-frontu-na-donechchini

Затримали російського інформатора, який шпигував за Силами оборони біля лінії фронту на Донеччині

 • 808429 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. СБУ «на гарячому» затримала колаборанта із Покровська на Донеччині, який збирав розвіддані про ЗСУ на Авдіївському напрямку. Він фіксував інформацію про зброю і техніку військових, які відправлялись на передову і передавав це співробітникам гру рф, пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

Служба безпеки затримала ворожого інформатора, мешканця міста Покровськ на Донеччині, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони поблизу лінії фронту на Донеччині. Зловмисник був на прямому зв’язку з кадровим співробітником головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру).

У поле зору агресора зрадник потрапив через свої регулярні антиукраїнські дописи у забороненій соцмережі «Однокласники». Зв’язок з окупантами підтримував через власний акаунт, з якого реєструвався у російських пабліках.

На початку серпня цього року фігурант отримав від свого російського «куратора» першочергове завдання – виявити бойові позиції реактивної та ствольної артилерії ЗСУ на Авдіївському напрямку. Крім того, поплічник агресора приховано фіксував кількість та види важкої бронетехніки українських військ, яка рухалась на передню лінію східного фронту.

Колаборант також «зливав» російській спецслужбі інформацію про наявність захисних інженерних споруд поблизу місцевих залізничних станцій та мостів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала прихильницю "руского міра", яка організувала канал для виїзду ухилянтів за кордон

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для планування бойових операцій, у тому числі щодо спроб вогневого ураження позицій української артилерії. У «звітах» російській спецслужбі її інформатор детально описував об’єкти спостереження та їхню геолокацію з прив’язкою до місцевості.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за статтею Кримінального кодексу України про надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ.

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У США під час авіашоу впав радянський винищувач МіГ-23

     • 2044448 переглядiв

    Виплати до Дня Незалежності: хто отримає та скільки

     • 5364822 переглядiв

    У Вірменії загинув тимчасовий повірений у справах України

     • 1010502 переглядiв