ukenru
zasudzhenomu-u-rf-karakashevu-batki-peredavali-liki-cherez-pidvischeniy-tisk

Засудженому у РФ Каракашеву батьки передали ліки через підвищений тиск

 • 9971 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Засудженому за політично вмотивованими звинуваченнями громадянину України Євгену Каракашеву батьки у колонії передали ліки через підвищений тиск. Про це повідомляє УНН із посиланням на Кримську правозахисну групу.

"За інформацією родичів українця, Євген скаржився на підвищений тиск, йому батьки передали в колонію необхідні ліки", - сказано у повідомленні.

Окрім того, у Кримській правозахисній групі зазначили, що Євгену потрібна підтримка та захист українця закликала писати йому листи.

"Євгену в ізоляції дуже потрібна підтримка. Захист українця закликала писати активісту листи. За інформацією родичів, Євген почав отримувати листи підтримки з України і Росії, недавно він отримав лист з Фінляндії. Рідні Євгена Каракашева дякують усіх небайдужих людей, які йому пишуть", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, Каракашева Північно-Кавказький військовий окружний суд у російському Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму за звинуваченням в публічних закликах до терористичної діяльності.

Каракашева було затримано 1 лютого 2018 року. Правозахисний центр "Меморіал" визнав Каракашева політв'язнем.

Також повідомлялося, що засудженого за політично вмотивованими звинуваченнями громадянина України Євгена Каракашева перевели на один рік в єдине приміщення камерного типу з більш суворими умовами тримання.

Додамо, що приміщення камерного типу (ПКТ) - спеціальне приміщення, відділ виправного органу (в'язниця в колонії), камера з більш жорстоким режимом утримання, в якому утримуються засуджені до позбавлення волі, перекладені в порядку стягнення за злісні порушення встановленого порядку відбування покарання у виправних колоніях. Права людей, що знаходяться в ПКТ, значно звужені. Їм не дозволяється брати з собою особисті речі, крім продуктів харчування, рушники, мила, зубного порошку, пасти, зубної щітки, тютюнових виробів та сірників, протягом шести місяців вони можуть отримувати тільки одну посилку або передачу і одну бандероль.

Українські Національні Новини

Політика