ukenru
zasudzhenogo-v-rosiyi-politvyaznya-vigivskogo-pomistili-v-odinochnu-kameru-denisova

Засудженого в Росії політв’язня Вигівського помістили в одиночну камеру – Денісова

 • 10962 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Засудженого російським судом Валентина Вигівського помістили в одиночну камеру в'язниці з гіршими умовами утримання. Про це написала уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вчергове порушено права громадянина України Валентина Вигівського, який утримується в ФКУ ИК 11 УФСИН России по Кировской области. Згідно отриманої інформації, його помістили в одиночну камеру російської в'язниці з гіршими умовами утримання", - написала Денісова.

За її словами, громадянина України утримують в повній ізоляції, недаючи спілкуватися з іншими людьми. Цей факт може негативно вплинути на його психологічний стан.

"Крім того, співробітники пенітенціарної установи вилучили його особистості речі та креслення будинку для онкохворих", - зазначила Денісова.

Також Денісова повідомила, що у невідкладному порядку звертається до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової вжити заходів щодо відновлення прав громадянина України, а саме забезпечити відповідні умови утримання згідно міжнародних стандартів.

Нагадаємо, Валентина Вигівського затримали у вересні 2014 року, а вгрудні 2015 року Московський обласний суд засудив його до 11 років колонії суворого режиму за начебто шпигунство в авіаційній сфері.

Українські Національні Новини

Політика