ukenru
zasudzhenogo-u-rf-karakasheva-nezakonno-pomistili-u-shtrafniy-izolyator-denisova

Засудженого у РФ Каракашева незаконно помістили у штрафний ізолятор - Денісова

 • 11264 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Засудженого за політично вмотивованими звинуваченнями громадянина України Євгена Каракашева перевели на один рік в єдине приміщення камерного типу з більш суворими умовами тримання. Про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Стосовно засудженого за політично вмотивованими звинуваченнями громадянина України Євгена Каракашева прийнято незаконне рішення про його переведення на один рік в єдине приміщення камерного типу з більш суворими умовами тримання. За уточненою інформацією, громадянина України вже вдруге незаконно поміщають до штрафного ізолятора за надуманими обвинуваченнями через нібито порушення форми одягу", - написала Денісова.

Зі слів Омбудсмена України, такі дії працівників пенітенціарної установи пов'язані з ухваленням у РФ законом, який зобов'язує ФСВП тримати засуджених, які перебувають на профілактичному обліку за так званими екстремістськими статтями, в окремих приміщеннях виправної установи.

Так, за її даними, ухвалення подібних рішень має систематичний характер, адже застосовувалось щодо Олександра Шумкова, Володимира Балуха та інших політичних в’язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан засудженого Росією Шумкова після голодування значно погіршився – Денісова

"Також, за наявною інформацією, Євген Каракашев має проблеми зі здоров'ям. Він скаржиться на сильний біль в спині. Тому, звертаюсь до Уповноваженого РФ з прав людини вжити невідкладних заходів щодо забезпечення відповідних умов тримання та надання кваліфікованої медичної допомоги", - написала Денісова.

Вона також зазначила, що в межах своїх повноважень сприятиме стороні захисту у процесі оскарження незаконного рішення, аби відновити порушені права громадянина України.

Нагадаємо, Каракашева Північно-Кавказький військовий окружний суд у російському Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму за звинуваченням в публічних закликах до терористичної діяльності.

Каракашева було затримано 1 лютого 2018 року. Правозахисний центр "Меморіал" визнав Каракашева політв'язнем.

Українські Національні Новини

Політика