zastupnyk-dyrektora-nabu-uhlava-vymahaie-v-sudi-shchob-tspk-i-shabunin-sprostuvaly-poshyrenu-nymy-brekhniu-pro-zlyv-danykh

Заступник директора НАБУ Углава вимагає в суді, щоб ЦПК і Шабунін спростували поширену ними брехню про злив даних

 • 17344 переглядiв

Гізо Углава вимагає спростувати інформацію про його причетність до витоку даних розслідування НАБУ. ЦПК і Шабунін звинувачуються у спробі дискредитації НАБУ через втрату впливу на орган.

Перший заступник директора НАБУ Гізо Углава заявив, що подав позов про захист честі та гідності проти Центру протидії корупції та особисто голови правління Віталія Шабуніна, де вимагає спростувати інформацію про його причетність до витоку даних досудового розслідування НАБУ. У ЦПК відреагували на звинувачення. 

"Вимагаю від Центра протидії корупції та особисто від Віталія Шабуніна спростувати розповсюджену проти мене недостовірну інформацію щодо нібито зливу фігурантам одного із розслідувань даних досудового розслідування НАБУ

Як відомо, ЦПК і Шабунін розпочали скоординовану атаку на НАБУ і Гізо Углаву, коли втратили вплив на антикорупційний орган, звинувативши його у начебто зливі інформації. Але згідно з висновками експертів дотичних до справи, злив цієї інформації відбувся саме з боку близьких до ЦПК детективів і був спеціально спланований з метою дискредитації та можливого звільнення заступника директора Бюро.

У своїй публічній відповіді на позов Углави Шабунін зазначив, що причетність заступника директора НАБУ до зливу інформації була встановлена у журналістських розслідуваннях, хоча в жодному з них про Углаву не йдеться.

В колах громадського суспільства вважають, що мотивами атаки на НАБУ є особиста помста Шабуніна та спроба посилити свій особистий вплив на орган.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі