ukenru
zastupnika-mera-vishgoroda-vikrili-na-zbuti-narkotikiv

Заступника мера Вишгорода викрили на збуті наркотиків

 • 23302 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Співробітники Служби безпеки України викрили заступника мера міста Вишгород у Київській області на незаконному зберіганні та розповсюдженні наркотиків, також посадовець підозрюється у розкраданні бюджетних коштів. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає УНН.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник спільно зі службовцями міської ради причетний до незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт у житлових будинках районного центру.

Правоохоронці задокументували, що до актів приймання виконаних робіт у 2016-2017 роках чиновники вносили завищені дані про обсяги та вартість проведених ремонтів. Частина виділених з бюджету коштів перераховувалась на рахунки фіктивних підприємств і привласнювалась зловмисниками.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.5 ст.191 КК України, співробітники СБ України спільно з прокуратурою та Нацполіцією провели обшуки за місцями проживання та в офісах фігурантів справи. Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації, які підтверджують факт незаконного заволодіння державними коштами. Наразі експерти встановлюють розмір збитків, завданих міському бюджету.

"У приватній столичній та орендованій у Вишгороді заступником міського голови квартирах оперативники спецслужби вилучили кокаїн, амфетамін та марихуану, раніше були задокументовані спроби реалізації посадовцем наркотиків", - повідомили в СБУ.

Чиновнику оголошено про підозру за ч.1 ст.307 та ч.2 ст.309 КК України.

Як повідомляв УНН, поліцейські Київщини вилучили 26 тисяч доз небезпечного наркотичного засобу "героїн", на 7 мільйонів гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП