ukenru
zastupnik-golovi-medzhlisu-rozpoviv-podrobitsi-dopitu-brata-m-dzhemilyeva

Заступник голови Меджлісу розповів подробиці допиту брата М.Джемілєва

 • 12078 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Слідчі Бахчисарайського відділення ФСБ РФ допитали брата Мустафи Джемілєва Асана Джемілєва та ще чотирьох кримських татар щодо підготовки до проведення святкування мусульманських свят в 2013 і 2015 роках у 6-му мікрорайоні Бахчисарая. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник керівника Меджлісу Ільмі Умеров передає УНН.

"Закінчився допит Мустафи Мустафаєва і Асан аг'а Джемілєва (80-річний брат Мустафи Джемілєва). Всі поставлені запитання як і раніше пов'язані з підготовкою до проведення святкування мусульманських свят в 2013 і 2015 в 6-му мікрорайоні Бахчисарая",- написав І.Умеров

На його думку, наразі ФСБ РФ шукає свідків з боку звинувачення для так званої бахчисарайської четвірки в справі "Хізб ут-Тархір".

"Під час допитів всім демонстрували відеоматеріали, на яких відображені моменти невеликих конфліктів, що мали місце на тих заходах. Конфлікти грунтувалися на різниці поглядів на правильність проведення святкувань - між організаторами заходу і місцевими активістами: розташування присутніх, поділ чоловіків і жінок, дата проведення, мова спілкування і т.д.", - пояснив І.Умеров

Він уточнив, що всього сьогодні на допити були викликані 5 осіб - жителів 6-го мікрорайону Бахчисарая: Муса Татарів, Мустафа Мустафаєв, Асан Джемілєв, Ебазер Абибуллаев і Ісмаїл Аблаєв.

Нагадаємо, брату Мустафи Джемілєва Асану Джемілєву прийшла повістка, згідно з якою він повинен сьогодні з'явитися на допит в якості свідка у Бахчисарайське відділення ФСБ.

Українські Національні Новини

Політика