zasidannya-sudu-u-spravi-kernesa-znovu-perenesli

Засідання суду у справі Кернеса знову перенесли

 • 7639 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Полтавський апеляційний суд переніс розгляд апеляційної скарги у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса, передає кореспондент УНН.

На сьогоднішнє судове засідання не з’явилися двоє обвинувачених Геннадій Кернес та Віталій Блинник.

Як повідомили в судовому засіданні захисники Кернеса, їхній підзахисний не приїхав через те, що не отримав повістку про виклик до суду.

Крім того, захист Блинника заявив, що їхній підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні. Суд схвалив клопотання про необхідність з’ясування, чи справді Блинник перебуває на стаціонарному лікуванні та не може з’явитися до суду.

Суд ухвалив перенести судове засідання на 11 годину 1 лютого. 

2 березня 2015 року слідчими ГПУ Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

10 серпня Київський районний суд Полтави ухвалив закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса та його охоронців "у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від обвинувачення". Суддя зазначив, що суд розцінює відмову прокурорів від участі у дебатах і їх тривалу відсутність на суді як відмову від обвинувачення.

Нагадаємо, Верховний суд вже двічі відмовлявся змінювати місце розгляду скарги ГПУ на закриття справи щодо Кернеса.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Засідання суду у справі Кернеса знову перенесли

     • 7639 переглядiв

    Парубій закрив пленарну роботу дев'ятої сесії Ради

     • 8671 переглядiв