zaraz-zakhodu-neobkhidno-zdiysniti-masshtabni-kroki-politolog-pro-masovi-ataki-rf-po-ukrayini

“Зараз Заходу необхідно здійснити масштабні кроки” – політолог про масові атаки рф по Україні

 • 228556 переглядiв

Цитата

«Перш за все, Захід може відреагувати допомогою з ППО, це якщо говорити про військову складову. Військова тактика росії усім очевидна: поразки безпосередньо на лінії фронту та відвоювання Україною своїх територій на сході та півдні - росія може лише відповісти ракетними ударами. Вже всі добре розуміють, що ракетні удари мають чітке спрямування на об’єкти критичної інфраструктури, щоб створити проблеми взимку і психологічно тиснути, щоб у людей не було нормального способу життєдіяльності, окрім як думок про загрозу життю. А тема ППО обговорюється вже досить давно і зараз всі побачили її актуальність», – розповіла Яхно.

Другою складовою реакції можуть стати економічні санкції. А саме так звані вторинні санкції, тобто проти країн, які не підтримують антиросійський санкційний пакет і далі допомагають рф підтримувати економіку і робити менш відчутним для росіян вплив від війни.

«І третє – це політична складова. А саме визнання росії країною-спонсором тероризму. Це стане стимулом для країн, які досі мають економічні зв’язки з росією, бо відтак вони будуть визнані посібниками країни-спонсору тероризму. Крім того, участь росії у Радбезі ООН. Про це постійно говориться, але механізмів, як позбавити росію членства в Радбезі ООН поки ніхто не запропонував. Є також проблема білорусі, з якої йдуть обстріли України. Поки що ніхто не знає, що з цим робити. І віднедавна ще виникла проблема Ірану. Маю на увазі дрони “шахіди”, які росія отримує і активно застосовує останніми тижнями. Тут повинна бути відповідь, можливо у вигляді санкцій чи інших дій щодо Ірану. Тобто зараз Заходу необхідно здійснити масштабні кроки», – зазначила політолог.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський сьогодні виступить на засіданні "Групи семи", яке терміново скликали після масованих обстрілів України з боку росії.

Українці мають бути готові до можливих масованих атак по території України з боку країни-агресора. Як заявив під час брифінгу прессекретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, росія “зламала зуби” об українську армію і тепер тероризуватиме населення, тому варто очікувати подальшого загострення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Терористична росія визнала Meta терористичною організацією

     • 134808 переглядiв

    На Харківщині в ДТП загинула родина: батьки та 6-річна дитина

     • 271487 переглядiв

    Україна сьогодні зазнала 33 ворожих обстріли - Шмигаль

     • 127845 переглядiв

    СБУ проводить обшуки у вінницького митрополита упц мп

     • 169858 переглядiв