ukenru
zapovidnyk-askaniia-nova-yakyi-perebuvaie-v-okupatsii-znakhodytsia-v-krytychnomu-stani-tsentr-natssprotyvu

Заповідник "Асканія-Нова", який перебуває в окупації, знаходиться в критичному стані - Центр нацспротиву

 • 43633 переглядiв

Природний заповідник "Асканія-Нова" в окупованій Росією Україні перебуває у критичному стані через дії окупантів, зокрема полювання на унікальних тварин, викрадення тварин до Росії та Криму, загрозу пожеж та пошкоджень від бойових дій та військової техніки.

Заповідник "Асканія-Нова", який перебуває на окупованих росією територіях України, знаходиться в критичному стані. Про це повідомили у Центрі національного спротиву, пише УНН.

Деталі 

У Спротиві відзначили, що про критичну ситуацію вже заговорили й самі окупанти. Зокрема, посібник окупаційної влади крадій тварин олег зубков звернувся до усіх заповідників та зоопарків росії з проханням поділитися своїм тваринним фондом аби бодай якось наповнити практично знищений унікальний заповідник

З перших годин вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року "Асканія-Нова" опинилась у зоні тимчасової окупації. 44% площ природно-заповідного фонду України опинилися в зоні ризику — через потенційні пожежі, бойові дії, проїзд військової техніки. Що більше, окупанти проводили тут полювання на унікальних тварин

- розповіли в Центрі нацспротиву. 

Зазначається, що окупаційна адміністрація викрала тварин з херсонського заповідника "Асканія-Нова" та перевезла їх до росії та  Криму. Крадіжка відбулась в межах "угоди про співробітництво". Відповідна угода не є дійсною, адже складали її між собою самі окупанти.

Знищені ліси і заміновані території: у СтратКомі розповіли, яку шкоду росіяни завдали українському довкіллю22.04.24, 13:16 • [views_0]

Доповнення

У Спротиві закликають всіх українців повідомляти про ворогів та колаборантів за посиланням. Також в Центрі нацспротиву підкреслили, що всі, хто причетний до екологічних злочинів, понесе відповідальність після деокупації регіону.

Нагадаємо

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець заявив, що на сьогодні збитки довкіллю, які завдала росія, становлять понад 2,4 трлн гривень.

Володимир Омельченко

Війна