zaporizku-aes-vpershe-za-chotiri-misyatsi-pidklyuchili-do-rezervnoyi-liniyi-elektroperedachi-magate

Запорізьку АЕС вперше за чотири місяці підключили до резервної лінії електропередачі - МАГАТЕ

 • 711878 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) уперше за чотири місяці вдалося підключити до єдиної доступної резервної лінії електропередачі. Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, заяву якого у понеділок оприлюднили в організації, передає УНН.

Цитата

"Незважаючи на те, що повторне підключення резервної лінії електропередачі є позитивним, ситуація із зовнішнім електропостачанням станції залишається вразливою, що підкреслює ненадійну ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на майданчику", - сказав Гроссі.

За його словами, повторне підключення до лінії 330 кВ має велике значення, оскільки ЗАЕС протягом останніх кількох місяців покладалася на єдину магістральну лінію 750 кВ для зовнішнього електропостачання, необхідного для охолодження реактора та інших важливих функцій ядерної безпеки та захисту. До початку війни у лютому 2022 року було чотири лінії 750 кВ.

Доповнення

Раніше Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомляв, що початкових заходів для стабілізації рівня води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС було вжито, але потрібні додаткові заходи.

Найвище військове керівництво ЗСУ та Енергоатому опрацювали питання взаємодії та аналізу можливих сценаріїв розвитку подій на Запорізькій атомній станції.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині повертають електрику, воду і газ - ОВА

     • 866178 переглядiв