ukenru
zaporizka-oblast-okupanti-obstrilyali-gulyaypole-z-vazhkoyi-artileriyi-odna-lyudina-zaginula

Запорізька область: окупанти обстріляли Гуляйполе з важкої артилерії, одна людина загинула

 • 327055 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Російські окупанти вчора, 3 травня, обстріляли з важкої артилерії домівки жителів Гуляйполя на Запоріжжі. Відомо про одну жертву та двох травмованих. Про це інформує Запорізька обласна військова адміністрація, передає УНН.

Цитата

"Внаслідок чергової збройної атаки росіян по Гуляйполю 3 травня близько 17:00 пошкоджено приватні будинки місцевих жителів. Попередньо встановлено, що травмовано дві людини та одна загинула", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що війська агресора обстріляли з важкої артилерії домівки мешканців Гуляйполя.

"Снаряди влучили у два приватні будинки. В результаті зруйновані дахи будівель, пошкоджені двері, вікна та територія домоволодіння мирного населення", - зазначається в повідомленні.

За фактом воєнного злочину поліцейські передали зібрали матеріали до управління СБУ в Запорізькій області для вирішення питання про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни".

Доповнення

В Інституті вивчення війни повідомили, що на тлі зростання напруженості у Придністров’ї окупанти провели обмежені наземні наступи в околицях Гуляйполя Запорізької області та активізували розвідувальні операції в околицях Одеси.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП