ukenru
zapobigannya-koronavirusu-prikordonniki-provodyat-perevirku-na-vsikh-napryamkakh

Запобігання коронавірусу: прикордонники проводять перевірку на всіх напрямках

 • 27592 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Прикордонники здійснюють перевірку пасажирів з усіх напрямків з метою недопущення занесення до України коронавірусної інфекції. Про це у коментарі УНН розповів помічник голови Держприкордонслужби України – прессекретар Андрій Демченко.

"Перевірка громадян, які слідуватимуть в Україну через пункти пропуску на державному кордоні - всі без виключення автомобільні, залізничні... всі проходитимуть температурний скринінг… Прийнято рішення на рівні загалом держави - для цієї ситуації мобілізуються всі наявні ресурси: як державної прикордонної служби, підрозділів управління міністерства охорони здоров’я, також органів місцевого самоврядування. На даний час, якщо брати кордон з країнами Європейського Союзу, фактично, вчора ми розпочали це по пункту пропуску "Тиса", і вже на цей момент всі наші підрозділи спроможні здійснювати скринінг громадянам, які перетинають державний кордон. До цих заходів також залучені і медичні працівники, якщо розглядати аеропорти, то це не тільки напрямки з Італії, це всі напрямки", - сказав Демченко.

Він зазначив, що прикордонники взаємодіють з санітарно-карантинними підрозділами.

Прессекретар підкреслив – усі задіяні органи мають чітку, налагоджену взаємодію, яка тільки покращується з кожним днем.

"Фактично, на державному кордоні, все-таки, перша безпекова лінія, де необхідно виявити громадян, які мають ознаки захворювання. У подальшому представники медичних установ встановлюватимуть їх подальшу перевірку на предмет їхнього захворювання. Необхідно зробити все, аби унеможливити потрапляння в Україну захворювання коронавірусу", - підкреслив співрозмовник.

Як повідомлялося раніше в УНН, вчора прикордонники повідомили, що перевірку посилять на кордоні зі Словаччиною, Румунією та Польщею.

Українські Національні Новини

Суспільство