ukenru
zapit-ispaniyi-na-d-firtasha-buv-davno-ymovirno-ydetsya-pro-obtyazhlivi-obstavini-posol

Запит Іспанії на Д.Фірташа був давно, ймовірно йдеться про обтяжливі обставини – посол

 • 10595 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Запит з Іспанії на затримання Дмитра Фірташа у австрійців був уже давно, але минулого тижня надійшли додаткові дані, і тому українського бізнесмена затримали, розповів в ефірі "Радіо Свобода" посол України в Австрії Олександр Щерба.

“Запит Іспанії був тривалий час надісланий, але в п’ятницю надійшли якісь обтяжливі обставини, які були надані суду. І було ухвалено рішення його заарештувати”, — пояснив О.Щерба.

За його даними, тепер міністр юстиції Австрії має вирішити, у яку країну екстрадувати Дмитра Фірташа.

“Треба, мабуть, звертатися до австрійських юристів. Але моє розуміння полягає у тому, що існують два запити — з Іспанії, зі США. І міністр юстиції має ухвалити рішення, якому з цих запитів надати пріоритет”, — розповів О.Щерба.

Як повідомляв УНН, австрійська поліція затримала українського бізнесмена Дмитра Фірташа, коли той залишав суд у Відні після засідання, на якому суддя фактично дозволив його екстрадицію в США.

Команда юристів, яка захищає українського мільярдера Дмитра Фірташа, оскаржить у Верховному суді Австрії і в Європейському суді з прав людини постанову про його екстрадицію, винесену у вівторок, 21 лютого, Вищим земельним судом Відня.

Українські Національні Новини

Політика