ukenru
zamakh-na-vbivstvo-spivrobitnika-sbu-sud-zalishiv-pidozryuvanogo-pid-vartoyu

Замах на вбивство співробітника СБУ: суд залишив підозрюваного під вартою

 • 12716 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Київський апеляційний суд прийняв рішення залишити під вартою підозрюваного у замаху на вбивство начальника Головного Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу відомства.

Деталі

Сторона захисту Юрія Расюка, якого затримали за підозрою у замаху на вбивство співробітника СБУ, подала апеляційну скаргу на ухвалу Шевченківського районного суду. 23 січня суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання Расюка під вартою до 21 березня без права внесення застави.

Сьогодні, 17 лютого, Київський апеляційний суд розглянув цю скаргу та не задовольнив її, вирішивши залишити підозрюваного під вартою.

Що було раніше

23 січня Служба безпеки України попередила замовне вбивство свого співробітника і затримала одного з його організаторів, який є чинним працівником Служби. Тоді у СБУ повідомили, що мала місце змова кількох осіб. Ними був розроблений план вчинення злочину. Організатор підшукав виконавця і запропонував за вбивство 50 тис. доларів.

Колишньому першому заступнику голови Служби безпеки Дмитру Нескоромному оголошено про підозру у вчиненні злочину. Пізніше у відомстві оприлюднили докази причетності Нескоромного до злочину.

За інформацією СБУ, встановлено, що Дмитро Нескоромний діяв спільно зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком. Спецоперація із затримання Расюка була проведена 22 січня.

Голова СБУ Іван Баканов вважає, що Дмитро Нескоромний, якого підозрюють в організації замовного вбивства Андрія Наумова, може мати зв’язки зі спецслужбами Російської Федерації.

Також у СБУ назвали мотив для організації вбивства керівника внутрішньої безпеки Наумова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП