ukenru
zaluzhniy-u-rozmovi-iz-generalom-mili-nagadav-scho-ukrayina-potrebuye-boyovikh-litakiv-f16

Залужний у розмові із генералом Мілі нагадав, що Україна потребує бойових літаків F16

 • 937638 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поговорив із Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі і зауважив, що Україна потребує бойових літаків F16, передає УНН.

Деталі

Як повідомив Залужний у Telegram, у сьогоднішній телефонній розмові з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі "традиційно приділили увагу питанням постачання військової техніки, озброєння і боєприпасів у рамках міжнародної технічної допомоги Україні, ситуації на лінії фронту та подальшим планам Сил оборони нашої держави щодо деокупації її території".

"Актуалізував необхідність посилення спроможностей системи протиповітряної оборони України, зокрема й за рахунок надання багатоцільових бойових літаків F16", - написав Залужний.

Він також подякував генералові Міллі, керівництву та народу Сполучених Штатів Америки за послідовну підтримку України у боротьбі з неспровокованою та невиправданою агресією росії.

"Кожний отриманий снаряд, кожна одиниця озброєння і техніки - це врятовані життя українських військових та мирних громадян. Завдяки допомозі партнерів ми тримаємося і неодмінно переможемо", - резюмував він.

Нагадаємо

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що передача Україні винищувачів F-16 не стоїть у пріоритеті, але це питання буде обговорюватися в майбутньому. 

Українські Національні Новини

Політика