zalishayetsya-lishe-viyskoviy-shlyakh-zvilnennya-dzhemilov-pro-deokupatsiyu-krimu

Залишається лише військовий шлях звільнення: Джемілєв про деокупацію Криму

 • 792594 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. На даний момент залишається тільки військовий шлях деокупації Криму. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю Крим.Реалії, передає УНН.

Джемілєв нагадав, що до 24 лютого 2022 року йшлося тільки про мирні, політико-дипломатичні методи для досягнення деокупації Криму, і основний наголос робили на необхідності посилення західних санкцій проти росії. При цьому навіть після початку широкомасштабного вторгнення росії Україна зробила останню спробу вирішити питання про Крим мирним шляхом.

Цитата

«Українська сторона на переговорах з російською делегацією в Стамбулі в березні 2022 року запропонувала росії відвести свої війська до кордонів 24 лютого 2022 року, а питання про Крим і Донбас зробити предметом подальших переговорів, причому, зобов'язуючись не застосовувати силу для їх звільнення протягом декількох років. Але російська сторона відкинула і цю пропозицію, заявивши, що Крим – це «територія росії», і не може бути предметом переговорів», – розповів Джемілєв.

За його словами, після «тих злочинів, які почала чинити російська вояччина на окупованих територіях, Україна цілком обгрунтовано і логічно ухвалила рішення, що не може бути ніяких перемовин із воєнними злочинцями і терористами».

«Тому, на жаль, залишається тільки військовий шлях звільнення. Немає сумніву в тому, що у звільненні Криму, в міру своїх можливостей, братимуть участь багато людей, які зберегли вірність своїй країні, своїй батьківщині, і не обов'язково тільки кримські татари, які, звісно ж, більш вмотивовані та більше за всіх постраждали від окупації», – заявив Джемілєв.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що Україна готується до деокупації Кримського півострова, зокрема робляться технічні кроки – зброя, формування бригад наступу та інше.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Імпорт нафти з росії до Німеччини впав на 99,9%

     • 675233 переглядiв

    Зсув ґрунту в Індонезії: 46 загиблих і 9 зниклих безвісти

     • 551460 переглядiв

    На Херсонщині на п'ять днів посилюють комендантську годину

     • 567719 переглядiв