zakupivlia-raket-i-boieprypasiv-odyn-iz-priorytetiv-oboronnoho-biudzhetu-minoborony

Закупівля ракет і боєприпасів - один із пріоритетів оборонного бюджету - Міноборони

 • 25146 переглядiв

В українському оборонному бюджеті на 2024 рік пріоритетом є ракети та боєприпаси, на які виділено 175 мільярдів гривень; крім того, наголошується на укладанні контрактів з вітчизняними виробниками.

Один із основних пріоритетів оборонного бюджету на наступний рік - це ракетне озброєння і боєприпаси. На цьому наголосив заступник міністра оборони Юрій Джигир, повідомляє Міноборони України, пише УНН.

Деталі

На цей напрямок з коштів, запланованих на 2024 рік, піде приблизно 175 мільярдів гривень. На військову техніку - близько 80 мільярдів гривень.

Наступним пріоритетом є поточний ремонт пошкодженої військової техніки і закупівля запчастин до неї.

Урядом перед міністерством поставлено завдання максимально контрактувати озброєння і військову техніку українського виробника. І за нашими оцінками, більше 190 мільярдів гривень з коштів, які будуть контрактуватися у наступному році, залишаться у вітчизняного виробника

- сказав Юрій Джигир.

Доповнення

Бюджет на 2024 рік, який виділили для міністерства оборони України умовно поділений на три частини за підходом країн НАТО. 

Найбільший пакет складає понад 70 % бюджету та передбачає витрати на персонал. Наступний пакет – це закупівля боєприпасів та озброєння. На нього піде понад 20% оборонного бюджету. І третій пакет – це експлуатаційні видатки. Вони включають паливо, підготовку війська, комунальні платежі та поточний ремонт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Формат Рамштайн сфокусований на довгостроковій оборонній підтримці України

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Без плитки і лав: Кіпер скасував одеські тендери на 13 млн грн

     • 14383 переглядiв

    Ізраїль у п'ятницю звільнить 39 палестинських в'язнів - CNN

     • 21241 переглядiв