ukenru
zakonoproekti-schodo-podviynogo-gromadyanstva-vregulyuyut-protseduru-vidpovidalnosti-chinovnikiv-nardep

Законопроекти щодо подвійного громадянства врегулюють процедуру відповідальності чиновників - нардеп

 • 10425 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Законопроекти щодо заборони подвійного громадянства, які зареєстровані у Верховній Раді, передбачають процедуру відповідальності для представників влади. Про це журналістам у кулуарах повідомив народний депутат України Леонід Ємець, передає кореспондент УНН.

"Заборона (подвійного громадянства у Конституції - ред.) передбачена, відповідальність не передбачена. Ці закони визначають процедуру відповідальності - як мінімум позбавлення українського громадянства у випадку, якщо особа мала інше громадянство, коли набувала українське", - сказав Л.Ємець.

Він зазначив, що крім президентського законопроекту, який внесений на розгляд парламенту як невідкладний, є низка аналогічних, які також передбачають позбавлення громадянства представників законодавчої, виконавчої і судової гілок влади.

"Це (заборона подвійного громадянства - ред.) не торкатиметься звичайного громадянина, який за якихось підстав отримав два паспорти. Це стосуватиметься лише представників державної влади, а саме тих, які працюють на державній службі, суддів і тих, які є у законодавчій гілці влади, тобто народних депутатів", - сказав Л.Ємець.

Депутат зазначив, що щодо подвійного громадянства звичайних громадян дискусія ще триває. "Ця дискусія на сьогодні немає конкретної відповіді", - сказав Л.Ємець.

Він зазначив, що підставою для перевірки наявності подвійного громадянства можуть бути повідомлення у ЗМІ.

Питання позбавлення громадянства вирішуватиме як і раніше Президент України.

Нагадаємо, А.Парубій анонсував законодавчу заборону подвійного громадянства для топ-чиновників.

Також нагадаємо, Президент вніс у ВР як невідкладний законопроект щодо зміни громадянства.

Українські Національні Новини

Політика