ukenru
zakonoproekt-pro-elektronni-dovirchi-poslugi-mozhut-priynyati-v-berezni

Законопроект про електронні довірчі послуги можуть прийняти в березні

 • 9886 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Законопроект № 4685 “Про електронні довірчі послуги” можуть прийняти в середині березня. Про це розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко, передає кореспондент УНН.

"У наступний сесійний тиждень ми його не приймемо, бо, на жаль, є регламент. До 21 лютого комітет повинен витримати 14 днів в очікуванні правок. До 21-го ми чекаємо, десь днів 10 на роботу в комітеті і 15 березня ми будемо готові”, — сказав О.Данченко.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що прийняття закону 4685 “Про електронні довірчі послуги” зруйнує корупційну складову і дасть можливість українському бізнесу взяти участь у тендерах Європейського союзу.

За його словами, після прийняття закону кожен охочий українець зможе зареєструвати компанію, підписати будь-який договір, направити відповідний запит, отримати будь-яку інформацію, яка стосується діяльності того чи іншого державного органу, за допомогою мобільного телефону.

На думку міністра, в Україні повинні з’явитися такі нові інструменти, як електронна ідентифікація, електронний підпис та банк ІD.

Наразі законопроект “Про електронні довірчі послуги”, який є важливим з точки зору євроінтеграції України в єдиний простір ЄС, не набрав достатньої кількості під час пленарного засідання, що відбулося минулого тижня у Верховній Раді.

Українські Національні Новини

Політика