ukenru
zakonoproekt-pro-antikoruptsiyniy-sud-pogodzheno-z-mizhnarodnimi-ekspertami

Законопроект про Антикорупційний суд погоджено з міжнародними партнерами

 • 8304 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Законопроект про Антикорупційний суд та надання право вето для експертів погоджений з міжнародними партнерами. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат від фракції БПП, представник уряду у ВР Вадим Денисенко, передає кореспондент УНН.

"Цей варіант (щодо права вето для міжнародних експертів – ред.) - який погоджений з міжнародними партнерами. Наскільки я розумію, переговори тривали до 6:00 – фактично було вже остаточно погоджено цей варіант", - повідомив Денисенко.

Нагадаємо, голова ВР Андрій Парубій анонсував нараду у ВР перед голосуванням щодо Антикорупційного суду. Голосування очікується у Раді з 11:30 до 12:00.

Народний депутат Леонід Ємець заявив, що право вето для міжнародних експертів, що стало каменем спотикання у переговорах з міжнародними партнерами, у тому числі з МВФ, щодо кандидатур на посаду судді Антикорупційного суду у відповідному законопроекті зберігається.

Як повідомляв УНН, раніше у МВФ висловили позицію щодо спірного моменту про Антикорупційний суд. У МВФ наголосили на тому, що в процесі створення суду важливо, щоби Рада експертів, до складу якої увійдуть незалежні експерти із вагомим та загальновизнаним досвідом у боротьбі з корупцією, була наділена вирішальною роллю у визначенні того, чи кандидати на посаду судді Антикорупційного суду мають необхідну кваліфікацію.

Держдеп США підтримав МВФ щодо спірного моменту про Антикорупційний суд, як і G7.

Українські Національні Новини

Політика