ukenru
zakon-zvuziv-kolo-osib-stosovno-yakikh-nazk-mozhe-skladati-adminprotokoli

Закон звузив коло осіб, стосовно яких НАЗК може складати адмінпротоколи

 • 12355 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Закон України про перезапуск Національного агентства з питань запобігання корупції, що набув чинності 18 жовтня, звузив коло осіб, стосовно яких НАЗК має право складати адміністративні протоколи про правопорушення, пов’язані з корупцією. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НАЗК.

"18 жовтня Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції" внесено зміни в тому числі до Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, внесено зміни у частині визначення осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

"Відтепер уповноважені особи Національного агентства мають право складати адміністративні протоколи лише стосовно осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Повідомлення про адмінпорушення, пов’язані з корупцією, стосовно інших осіб мають направлятися до Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що впродовж 2018 року до НАЗК надійшло 1227 повідомлень від фізичних та юридичних осіб щодо можливого порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та пов’язаних з цим обмежень. За результатами розгляду складено та направлено до суду 474 протоколи про адміністративні правопорушення. З них 441 протокол стосувався порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (стаття 172-7 КУпАП).

Нагадаємо, 18 жовтня закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції" щодо перезапуску Національного агентства з питань запобігання корупції набув чинності.

Українські Національні Новини

Політика