ukenru
zakon-pro-ksu-mozhe-buti-ukhvaleniy-nastupnogo-plenarnogo-tizhnya-deputat

Закон про КСУ може бути ухвалений наступного пленарного тижня - депутат

 • 9524 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Проект закону про Конституційний суд України може бути остаточно ухвалений наступного пленарного тижня. Таку думку висловив заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв в ефірі "5 каналу", передає УНН.

"На щастя, ми ухвалили в першому читанні цей законопроект, і я дуже сподіваюсь, що він буде остаточно ухвалений на наступному пленарному тижні. За два тижні ми напрацюємо всі правки", - сказав він.

За словами С.Алєксєєва, зараз КСУ фактично не працює, а у 3 суддів спливає строк повноважень, що може повністю заблокувати роботу Конституційного суду. Тому треба якомога швидше запустити судову реформу в частині КСУ та реформувати цей орган конституційного контролю, провівши повне його перезавантаження.

"Це дуже важливий законопроект, він відокремлює КСУ від загальної системи судів і робить його інструментом конституційного контролю держави, як і повинно бути. Також повністю змінюється його структура і запроваджується конкурсний добір на посади суддів КСУ", - зазначив парламентар.

Він нагадав, що в цьому проекті закону передбачено запуск інституту конституційної скарги, коли кожен громадянин зможе звертатися напряму до Конституційного суду.

Нагадаємо, 22 червня 231 голосом Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про Конституційний суд.

Також нагадаємо, що наступний пленарний тиждень у Верховній Раді відбудеться з 11 по 14 липня включно.

Українські Національні Новини

Політика