zakolot-prigozhina-poglibiv-nayavni-liniyi-rozlomu-u-vischomu-viyskovomu-kerivnitstvi-kremlya

Заколот пригожина поглибив наявні лінії розлому у вищому військовому керівництві кремля

 • 567587 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Зникнення з поля зору представників вищого офіцерського складу пов'язаних з євгеном пригожиним, вказує на те, як невдалий заколот ватажка пвк "вагнера" став каталізатором розлому в російській спільноті національної безпеки, йдеться в черговому звіті на основі розвідданих Міноборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

Генерал Сергій Суровікін, головнокомандувач Повітряно-космічних сил росії та заступник командувача російських військ в Україні, не з'являвся на публіці після заколоту "групи вагнера" 23-24 червня 2023 року.

Тим часом заступник міністра оборони генерал-полковник юнус-бек євкуров був відсутній на телевізійному виступі керівництва міністерства оборони 03 липня 2023 року.

Повідомлення про арешт суровікіна не можуть бути підтверджені, але влада, ймовірно, буде підозрювати його давні зв'язки з "вагнером", починаючи з його служби в Сирії з 2017 року, зазначають аналітики.

Аналогічно, євкуров був зафільмований під час розмови з ватажком "вагнера" євгеном пригожиним під час беззаперечного захоплення групою ростова-на-дону.

Цитата

"Хоча на Заході суровікін відомий своєю жорстокою репутацією, він є одним з найбільш шанованих старших офіцерів у російській армії. Будь-які офіційні санкції проти нього, ймовірно, викличуть розбіжності. Підозра, що потенційно впала на старших офіцерів, підкреслює, як невдалий заколот пригожина погіршив наявні лінії розлому в російському товаристві національної безпеки", - йдеться у звіті.

Доповнення

російський генерал, колишній командувач сил вторгнення в Україну, сергій суровікін був секретним VIP-членом «вагнера», згідно з отриманими документами, генерал мав свій реєстраційний номер у приватній компанії. Крім того, разом з генералом значиться щонайменше 30 інших високопоставлених російських військових та розвідників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після збройного повстання путін «купує» прихильність силовиків

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль завершив військову операцію у Дженіні - ЗМІ

     • 588418 переглядiв

    Донеччина: росіяни поранили ще двох людей

     • 345754 переглядiв