ukenru
zakhvoryuvannya-na-covid-19-pislya-vaktsinatsiyi-dumka-infektsionista

Захворювання на COVID-19 після вакцинації: думка інфекціоніста

 • 12768 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Немає нічого дивного в захворюванні на COVID-19 після вакцинації від нього, оскільки ПЛР-тест міг дати помилково негативний результат або людина могла бути вакцинована в кінці інкубаційного періоду. Таку думку висловила заслужений лікар України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає УНН.

Цитата

"Тут немає нічого дивного абсолютно. Ця, як би, ситуація, я думаю, до речі, дуже корисно зараз послухати, тому що вони будуть повторюватися, такі ситуації. По-перше, тест ПЛР, він високоспецифічний. Але чутливість його залишає бажати кращого. Тобто, той перший тест, який був зроблений, він міг бути псевдонегативним", - сказала Ольга Голубовська.

Вона зазначила, що вони рік тому внесли в клініці в нормативні документи можливість постановки діагнозу за клінічними критеріями, оскільки із місць спалахів стали масово надходити хворі з пневмонією, у яких були негативні тести на ПЛР.

"Тому, зараз просто потрібно спостерігати, людина могла бути вакцинована в кінці інкубаційного періоду, наприклад, і у неї ще може розвинутися далі клініка. Вона підлягає спостереженню, ізоляції, відповідно, і вже тільки при динамічному спостереженні можна буде остаточно оцінювати цю дану ситуацію", - додала інфекціоніст.

Доповнення

Голубовська розповіла, чому перехворілих на COVID-19 поки не треба вакцинувати.

Старт вакцинації в Україні очікується в середині лютого.

Українські Національні Новини

Суспільство