ukenru
zakhvoryuvanist-na-covid-19-po-ukrayini-perevischeno-u-ponad-dva-razi-moz

Захворюваність на COVID-19 по Україні перевищено у понад два рази - МОЗ

 • 60183 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. В Україні жоден з регіонів не має підвищеного коефіцієнта виявлення випадків інфікування коронавірусом, у Херсонській області цей показник вийшов на рівень "зеленої" зони, загалом захворюваність на COVID-19 по країні продовжує знижуватися. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, повідомляє УНН.

Деталі

У середньому по Україні рівень захворюваності на COVID-19 становить 172 на 100 тисяч населення, тоді як для “зеленої” зони поріг встановлено на рівні до 75 на 100 тис. населення. Усе, що вище, свідчить про погіршення епідситуації.

Наразі цей показник перевищує встановлений рівень у 75 на 100 тис. населення у майже 2,3 раза. Рівень захворюваності падає, лише недавно він перевищував норму у 2,5 рази.

Коефіцієнт виявлення випадків інфікування коронавірусом, норма якого ≤20% / <4%, у Херсонській області навіть вийшов на показник "зеленої" зони - кілька днів поспіль він тут фіксується на рівні нижче 4%.

Усі регіони України - у "жовтій" зоні за епідпоказниками.

Доповнення

Наразі у “жовтій” карантинній зоні перебувають усі області.

До кінця року був спад ключових епідемічних показників в Україні. Однак ризик повторного спалаху високий, і за оцінками Київської школи економіки, його варто очікувати на початку 2022 року.

У НАН України уточнюють, що на початку січня Україна відчує вплив дуже заразного штаму коронавірусу "Омікрон".

МОЗ прогнозує новий спалах захворюваності на COVID-19 в Україні у лютому.

Українські Національні Новини

Суспільство