ukenru
zakhist-sche-ne-otrimuvav-klopotannya-pro-obrannya-zapobizhnogo-zakhodu-m-okhendovskomu

Захист ще не отримував клопотання про обрання запобіжного заходу М.Охендовському

 • 13610 переглядiв

На думку адвоката, підстав для обрання запобіжного заходу для Михайла Охендовського немає

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Захист ще не отримував клопотання про обрання запобіжного заходу щодо голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського. Про це сказав у коментарі УНН адвокат Андрій Смірнов.

"Перед тим, як їх (клопотання про застосування запобіжного заходу щодо М.Охендовського – ред.) подати в суд, вони повинні запросити нас ознайомитися з цими клопотаннями і після цього передавати їх до суду", - сказав він.

За словами А.Смірнова, САП і НАБУ їм ще не надавало таке клопотання.

При цьому, на думку адвоката, підстав для обрання запобіжного заходу для М.Охендовського немає.

Нагадаємо, заступник Генерального прокурора України – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив 17 грудня, що у п’ятницю отримали від НАБУ клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави у сумі 1,2 млн грн для голови ЦВК Михайла Охендовського, яке у понеділок може бути передане на розгляд суду.

13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

Українські Національні Новини

Політика