ukenru
zakhist-savchenko-prosit-sud-zminiti-yiy-trimannya-pid-vartoyu-na-domashniy-aresht

Захист Савченко просить суд змінити їй тримання під вартою на домашній арешт

 • 9734 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Сторона захисту заарештованого народного депутата Надії Савченко просить Шевченківський районний суд Києва змінити їй запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт, передає кореспондент УНН.

"Просимо суд змінити нашій підзахисній запобіжний захід на більш м'який, не пов'язаний з триманням під вартою. Зокрема, на домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю", - сказали адвокати.

Також в ході судового засідання вони надали суду кілька десятків заяв від громадян, які висловлюють готовність взяти Савченко на поруки.

Нагадаємо, 13 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив для Надії Савченко термін тримання під вартою без можливості внесення застави на два місяці - до 10 вересня включно. Апеляційний суд залишив у силі це рішення.

Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. Того ж дня слідчим ГСУ СБ України Савченко було затримано у ВР.

За даними ГПУ, їй повідомили про підозру у злочинах, передбачених ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.28 ч.1 ст.263 КК України.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт в парламенті.

Наприкінці липня 2018 року ГПУ завершила слідство у справі народного депутата України Надії Савченко і керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Генпрокурор заявив, що під час слідства у справі Рубана і Савченко зібрано всі необхідні докази, які підтверджують первинну версію про підготовку масштабного теракту в центрі української столиці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП