ukenru
zakhist-o-popova-prositime-sud-dopitati-u-videorezhimi-eks-posadovtsiv-yes-zh-barrozu-ta-sh-fyule

Захист О.Попова проситиме суд допитати у відеорежимі екс-посадовців ЄС Ж.Баррозу та Ш.Фюле

 • 7766 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Захист екс-голови КМДА Олександра Попова проситиме Шевченківський районний суд Києва допитати як свідків колишнього президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу та колишнього Єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле. Про це повідомив УНН адвокат О.Попова Микола Карнаух.

"В ході допиту потерпілих ще виявилися деякі дані, що під час цих подій, в кулуарах Майдану знаходилися дуже високопосадові особи, найвищі посадові особи. Ми також маємо намір запросити декого можливо в режимі відеоконференції посадових осіб Євросоюзу, зокрема, Жозе Мануеля Баррозу і Фюле", - повідомив він.

Як повідомляв УНН, Шевченківський райсуд Києва переніс розгляд справи щодо екс-голосив КМДА О.Попова на 22 грудня.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України інкримінує екс-голові КМДА Олександру Попову пособництво правоохоронцям під час розгону Євромайдану у 2013 році.

Зокрема, його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, яке було вчинено службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 КК України (пособництво у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, які спричинили тяжкі наслідки).

Українські Національні Новини

Політика