ukenru
zakhisniki-m-polozov-ta-m-feygin-zaklikali-rosiysku-vladu-do-shirokoyi-amnistiyi-dlya-vsikh-krimchan

Захисники М.Полозов та М.Фейгін закликали російську владу до широкої амністії для всіх кримчан

 • 10947 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Адвокати кримських татар Микола Полозов та Марк Фейгін звернулися до радника президента Росії з питань прав людини Михайла Федотова із закликом виступити з ініціативою широкої політичної амністії кримчан. Відповідне звернення оприлюднив у своєму Facebook адвокат Микола Полозов, передає УНН.

У зверненні йдеться, що дня не минає, щоб когось не затримали або не притягнули до адміністративної та кримінальної відповідальності у Криму.

"З цього порочного кола нескінченного тиску і страху ми бачимо єдиний вихід - зупинити цей каток вибіркових репресій, відпустити по домівках всіх заарештованих, підсудних, засуджених. Прийшов час... для широкої політичної амністії кримчан. Саме тепер, коли загроза нової "добровільної" депортації кримських татар особливо велика, ми чекаємо від РПЛ (радника президента Росії з питань прав людини - ред.) виступу з такою ініціативою перед органами державної влади Росії. Сподіваємося, що наше звернення буде почуто", - йдеться в тексті звернення.

Як повідомляв УНН, 25 лютого віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на сьогодні в окупованому Росією Криму нараховується 17 зниклих без вісти, 12 загиблих та 39 політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика