ukenru
zakhid-zaklikav-siriyu-i-rf-dozvoliti-lyudyam-zalishiti-skhidne-aleppo

Захід закликав Сирію і РФ дозволити людям залишити східне Алеппо

 • 7550 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Під час дипломатичної зустрічі з сирійського питання у столиці Франції в суботу західні держави закликали Росію і Сирію дозволити людям залишити східні райони Алеппо, які перебувають під контролем повстанців, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Ми закликаємо режим, а також Іран та Росію дозволити людям вийти із зони бойових дій", - заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр після переговорів, у яких окрім Євросоюзу та США взяли участь також представники Туреччини та деяких арабських країн, які підтримують противників сирійського режиму.

Бойові дії в Алеппо повинні бути припинені, заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро. Він також закликав дозволити доставити гуманітарну допомогу усім, хто її потребує.

На думку держсекретаря США Джона Керрі, головна проблема переговорів полягає в тому, що повстанці не довіряють сирійському режиму та Росії. Вони вважають, що їхній вибір лише в тому, щоб померти "в Алеппо або Ідлібі", сказав він.

Держсекретар США також звинуватив сирійський режим у воєнних злочинах та злочинах проти людяності. "Бомбардування без розбору, здійснювані режимом, є порушенням правових норм і - у багатьох випадках - є злочинами проти людяності та воєнними злочинами", - наголосив Дж.Керрі.

Як зазначається, раніше стало відомо, що зіткнення між силами сирійського режиму та повстанцями в Алеппо не припинялися, незважаючи на заяву Росії про припинення вогню в місті. Про це 9 грудня заявили спостерігачі та представники опозиції.

Українські Національні Новини

Новини Світу