zakhid-ta-moskva-mayut-vidnoviti-peregovori-popri-rozbizhnosti-golova-mzs-frn

Захід та Москва мають відновити переговори попри розбіжності - голова МЗС ФРН

 • 16214 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Заходу необхідно повернутися за стіл переговорів з Росією, навіть якщо вимоги Москви в умовах нарощування військової міці на кордоні з Україною не відповідають уявленням Заходу, заявила у середу міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата:

“Діалог з Москвою необхідний, чи то в Нормандському форматі разом із Францією та Україною, чи в межах переговорів у Раді Росія-НАТО”, — заявила вона на пресконференції в Берліні.

“Це означає, що нам потрібно говорити, навіть якщо були внесені пропозиції, які не є нашою основою для переговорів”, — сказала Бербок, маючи на увазі вимоги Росії, висунуті в п’ятницю.

Деталі

Також Бербок наголосила на своєму занепокоєнні переміщенням російських військ на кордоні з Україною. “Так, я дуже занепокоєна”, — сказала Бербок, яку цитує AFP.

Зрозуміло, що “ми можемо вирішити цю серйозну кризу лише шляхом діалогу”, сказала Бербок.

Голова МЗС Люксембургу Жан Ассельборн, з яким Бербок давала брифінг після зустрічі в середу, також висловився за активізацію зусиль щодо налагодження “структурованого діалогу” між європейськими державами та Москвою. Повинна існувати можливість “замінити цю військову поведінку цивілізованим діалогом”. Економічні санкції та військові операції “нікому не потрібні”, додав Ассельборн, якого цитує AFP.

Доповнення

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Минулого тижня Росія направила США і НАТО пропозиції щодо безпеки в Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс отримав останні "пропозиції" Росії, і такий діалог повинен проходити в консультації з європейськими партнерами НАТО, такими як Україна.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван в телефонній розмові з помічником президента Росії Юрієм Ушаковим заявив, що США готові вести переговори з Кремлем як безпосередньо, так і через Раду НАТО-Росія і по лінії ОБСЄ. Але Москва повинна зняти занепокоєння Заходу щодо нарощування її військового потенціалу на кордоні з Україною.

У Держдепартаменті США вказали, що Сполучені Штати планують почати переговори з Росією про гарантії європейської безпеки в січні, щоб знизити напруженість навколо України, викликану розміщенням російських військових на її кордоні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Повітряні Сили збили 28 із 29 ударних російських дронів

     • 101578 переглядiв

    Уночі над Дніпропетровщиною ППО знищила два "шахеди"

     • 72929 переглядiв

    Нічна атака на Харків: стали відомі наслідки

     • 30968 переглядiв

    Помічник Трампа зізнався, що вкрав у нього $60 тисяч

     • 53290 переглядiв

    Новини по темі

    ЗСУ показали бойові стрільби з Javelin на Донбасі

     • 42011 переглядiв