ukenru
zakhid-planuye-napraviti-na-pidtrimku-ukrayini-50-mlrd-yevro-sholts-bachit-tse-zavdannyam-u-g7

Захід планує направити на підтримку України 50 млрд євро: Шольц бачить це завданням у G7

 • 151568 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Захід планує направити на підтримку України 50 млрд євро, повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц у заяві, зробленій напередодні, пише УНН.

Цитата

"У межах нашого головування у G7 ми готові та активно допомагаємо українському уряду відповідно до його прохання про надання фінансової допомоги у відповідному обсязі. Як ви знаєте, йдеться про суму близько 50 мільярдів євро. Значна частина вже покрита зобов'язаннями, але дечого ще не вистачає. Ми бачимо своє завдання в межах головування у G7 зробити це можливим вже зараз", - сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС планує мільярдний фонд відновлення України, де держави-члени візьмуть на себе більшу частину витрат

Деталі

Канцлер ФРН також повідомив, що напередодні мав переговори по відеозв'язку з президентами США, Франції та Польщі, з прем'єр-міністрами Канади, Італії, Румунії та Великої Британії, а також із представниками ЄС про ситуацію та спільне реагування на тлі війни рф проти України. "У нас є чіткі принципи – з ними всі згодні – Україна й надалі отримуватиме нашу повну солідарність та підтримку", - зазначив Шольц.

Доповнення

Канцлер Німеччини Олаф Шольц після переговорів із західними партнерами заявив, що бундесвер вичерпав ліміт поставок зброї для України зі своїх резервів.

Українські Національні Новини

Політика