ukenru
zakhid-namagayetsya-pokriti-vbivstvo-saudivskogo-zhurnalista-khashkadzhi-turechchina

Захід намагається покрити вбивство саудівського журналіста Хашкаджі - Туреччина

 • 10516 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Туреччина планує запустити міжнародне розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі – з такою заявою виступив голова МЗС Туреччини Мевлют Кавусоглу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

Критика саудівської монархії Хашкаджі вбили і розчленили у посольстві королівства у Стамбулі на початку жовтня 2018 року.

На переконання турецької сторони, деякі західні країни намагались прикрити вбивство журналіста, тому Туреччина розпочне власне розслідування.

"Є західні країни, які намагаються покрити цей випадок. Я знаю причини. Ми знаємо і бачимо, які угоди укладаються. Ми бачимо як ті, хто говорить про свободу слова, тепер покривають це, побачили гроші. Так чи інакше, ми підемо до кінця. Ми підготували міжнарождне розслідування і в найближчий час зробимо необхідні кроки", - сказав Кавусоглу.

Раніше УНН повідомляв, що п’ятьом підозрюваним у вбивстві саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі загрожує смертний вирок

Нагадаємо, 2 жовтня стало відомо, що Хашкаджі відправився в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі для оформлення документів і з тих пір не виходив на зв'язок.

Пізніше турецькі ЗМІ повідомляли, що журналіста катували і обезголовили. Влада Саудівської Аравії тільки після 20 жовтня визнала, що журналіста вбили під час бійки. Пізніше генпрокурор країни підтвердив, що вбивство було навмисним.

Комітет з міжнародних справ Сенату США зажадав від президента Дональда Трампа жорстких дій у відповідь на вбивство.

Трамп заявив, що США мають намір залишатися партнером Саудівської Аравії, незважаючи на те, що в справі про вбивство Хашкаджі як і раніше залишаються питання.

Українські Національні Новини

Новини Світу