zaiava-pro-nibyto-hotovnist-rf-do-prypynennia-vohniu-mohla-buty-zroblena-shchob-pereshkodyty-zakhidnii-viiskovii-dopomozi-ukraini-tsentr-protydii-dezinformatsii

Заява про нібито готовність рф до припинення вогню могла бути зроблена, щоб перешкодити західній допомозі Україні - Центр протидії дезінформації

 • 31678 переглядiв

Україна вважає, що заява росії про нібито готовність по припинення вогню спрямована на припинення військової допомоги Україні з боку Заходу і може підвищити рейтинги Трампа.

В Центрі протидії дезінформації при РНБО прокоментували статтю NYT про буцім-то готовність російського президента  володимира путіна до припинення вогню, заявивши, що росія таким чином може намагатись завадити подальшій  військовій підтримці України західними державами, повідомляє УНН.

Деталі

В The New York Times опублікували статтю про начебто готовність росії до миру з коментарем прессекретаря президента рф дмитра пєскова.

Як зазначають в Центрі протидії дезінформації, така заява могла бути зроблена, зокрема, для перешкоджання надання Заходом військової допомоги України.

"Сигнал" рф насправді може бути зроблений, щоб перешкодити подальшій військовій допомозі ЗСУ від Заходу; а також бути спробою додати рейтингів Трампу, який готовий "віддати" путіну частину української території

- йдеться у заяві Центру протидії дезінформації.

Центр протидії дезінформації зазначив, що росія грає в "мир", інвестуючи все більше у ВПК і нарощуючи кадрову армію. У статті про це не йдеться, вказали в Центрі.

Також зауважили, що для написання цього тексту рф задіяла американських журналістів, завербованих за часів їхньої роботи в росії.

Як наголосили в Центрі протидії дезінформації, чим довше триває війна, тим більше ослаблюється росія в економічному, технологічному, демографічному плані.

рф стає все залежнішою технологічно від Китаю у багатьох напрямках, які складатимуть економіку майбутнього. Продовження війни на пару років посилить цей процес.

Контекст

Видання New York Times написало, що російський диктатор володимир путін через посередників з вересня передає західним країнам сигнали, що, попри його заяви про незмінні цілі війни в Україні, він був би готовим до припинення вогню, яке призведе до заморожування бойових дій уздовж поточної лінії фронту.

путін хоче якомога швидше закінчити війну, проте головне питання для України на яких умовах – ГУР25.12.23, 12:02

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В росії знову "заочно заарештували" Буданова

     • 24942 переглядiв