zagroza-yadernogo-teraktu-na-zaes-pid-osoblivoyu-nebezpekoyu-okupovaniy-pivden-mer

Загроза ядерного теракту на ЗАЕС: Під особливою небезпекою окупований південь - мер

 • 2404703 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Окупанти почали поширювати інформацію про нібито провокацію українських військових на ЗАЕС, та найбільша небезпека чатує на мешканців окупованого півдня України. Про це повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram, пише УНН.

Цитата 

“Сьогодні загроза номер один від країни-терориста росії – це можлива аварія на найбільшій у Європі атомній електростанції – Запорізькій АЕС. 

Окупанти розганяють фейки про те, що Україна хоче підірвати станцію. Проте вже майже півтора роки ЗАЕС - під контролем росії. Ворог не здатен втримати українські землі, тож готовий на все, щоб втримати контрнаступ ЗСУ.  

Під особливою небезпекою – саме тимчасово окупований Південь, адже розуміємо: ворог не допоможе людям в окупації, як не допоміг після теракту на Каховській ГЕС”, - йдеться у повідомленні. 

Деталі 

Федоров наполегливо рекомендує мешканцям ТОТ якнайшвидше виїхати з окупації. Якщо немає можливості евакуюватися за межі ТОТ – необхідно поїхати якнайдалі від ЗАЕС, наприклад, до узбережжя Азовського моря.  

Також він радить ознайомитись з алгоритмом дій під час радіаційної небезпеки та підготувати найнеобхідніші речі на випадок термінової евакуації. При цьому варто слідкувати виключно за офіційними українськими джерелами інформації.

“Ворог може спричинити катастрофу будь-якої миті, тож маємо бути готовими”, - наголошує мер Мелітополя. 

Нагадаємо

У "росенергоатомі" заговорили, що нібито Україна планує цієї ночі атакувати ЗАЕС. Відповідна заява з'явилась після того, як у Генштабі ЗСУ попередили про можливу підготовку рф провокацій на АЕС

У МОЗ зазначили, що у разі вибуху на Запорізькій атомній електростанції мешканці, які проживають в потенційній зоні радіаційної аварії, повинні бути готовими до можливої евакуації.



Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Маляр про успіхи ЗСУ на фронті: Ми просуваємось, ворог - ні

     • 1130688 переглядiв