ukenru
zagorodnyuk-vidzvituvavsya-pro-50-dniv-roboti-na-posadi-ministra-oboroni

Загороднюк відзвітувався про 50 днів роботи на посаді міністра оборони

 • 16569 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів про результати діяльності нової команди Міноборони за перші 50 днів роботи. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"За 50 днів уряду маємо перші результати за визначеними пріоритетами: перехід на стандарти НАТО, побудова людиноцентричної армії та антикорупція", - написав Андрій Загороднюк.

Міністр оборони сказав, що серед досягнень - проведений експрес-аудит стану будівництва житла, в тому числі казарм та гуртожитків для контрактників. За результатами аудиту, вивільнили кошти і спрямували їх на перспективні об’єкти, які можуть ввести в експлуатацію до кінця року.

"Крім того, оптимізовано кошти для проведення конкурсів на закупівлю понад 300 квартир штатно-посадового житла для військовослужбовців", - зазначив Андрій Завгороднюк.

Також міністр написав про концепцію нового закону про оборонні закупівлі, який розробили та погодили.

"Цей документ має забезпечити конкурентність у сфері закупівель та знизити рівень “закритості” держоборонзамовлення. Що це дасть? Можливість більш ефективного використання бюджетних коштів, передбачених на закупівлю, модернізацію зброї і техніки. Це також зведе до мінімуму корупційні ризики у цій сфері", - сказав міністр оборони.

Також серед здобутків Міноборони міністр назвав можливість закуповувати сухпайки для військовослужбовців через Агенцію НАТО з підтримки та постачання. За словами Андрія Загороднюка, таким чином захисники під час виконання завдань зможуть отримати продукт, що цілком відповідатиме стандартам армій держав-членів НАТО.

"Окремо хочу сказати про кроки та ініціативи в межах запровадження у військах нової системи управління кар’єрою військовослужбовців (HRM). Завдяки співпраці з депутатським корпусом ухвалено зміни до законодавства, які відкривають можливості створити в Українському війську повноцінний сержантський корпус. Відтепер маємо нові військові звання, такі як: “рекрут”, “старший майстер-сержант”, “старший майстер-старшина”, “головний майстер-сержант” та “головний майстер-старшина”, що відповідає стандартам Альянсу (“NATO Code”, згідно STANAG 2116)", - додав Андрій Загороднюк.

Міністр зазначив, що в подальшому на основі цього закону буде переглянута мотивація військовослужбовців та принцип нарахування грошового забезпечення відповідно до практик, які існують в арміях держав - членів НАТО.

"Окрім того, розпочато огляд стану “фрагментованих” інформаційних систем Міноборони та ЗСУ включно з дослідними конструкторськими розробками у цій сфері, аби також привести їх до стандартів НАТО, у відповідності “Federated Mission Network", - зазначив міністр оборони.

Також Андрій Загороднюк додав, що звітуючи за 100 днів роботи нової команди Міноборони, зможе представити більше результатів та буде рухатись далі.

Нагадаємо, Міноборони розробляє нову концепцію територіальної оборони.

Українські Національні Новини

Політика