ukenru
zagorodnyuk-pro-zagostrennya-na-donbasi-mi-nikoli-ne-doviryali-boyovikam

Загороднюк про загострення на Донбасі: ми ніколи не довіряли бойовикам

 • 17050 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Питання щодо майбутнього розведення військ обговорюється, проте питання розведення не має ніякого стосунку до довіри, адже Україна ніколи не довіряла бойовикам. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час спілкування із журналістами, передає кореспондент УНН.

"Ми ніколи не довіряли тій стороні. Не будуємо будь-яких стратегій чи тактичних планів з питань довіри. Коли у вас йде війна, ви не можете довіряти противнику. Розведення до довіри немає жодного відношення. Воно має відношення до того, що це тактичний хід… Як ви бачите, у зонах розведення безпекова ситуація не змінилася. Ці обстріли були біля зони розведення, але не в ній самій. Щодо Станиці Луганської, щодо Петрівського - безпекову ситуацію ми контролюємо", - зазначив він.

Окрім того, Загороднюк зазначив, що остаточного узгодження щодо майбутніх ділянок розведення немає.

"Питання майбутнього розведення має виключно гуманітарний характер, щоб місцеві жителі могли переходити через лінію у контрольований спосіб і таким чином хоч якось покращити гуманітарну складову в тому місці. Ми наразі дивимося, яким чином буде розвиватися ситуація, приймемо рішення, але ті ділянки, які підготовлені - вони безпечні для нас. Немає (подальшого - ред.) узгодження по ділянках. Процес іде", - додав міністр.

Як повідомлялося в УНН, вранці 18 лютого бойовики атакували українські позиції поблизу Новотошківського на Донбасі.

У результаті бойових дій загинув один український захисник, ще четверо отримали легкі поранення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ворожа атака поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний на Донбасі є спробою зірвати мирний процес.

Українські Національні Новини

Політика