ukenru
zagorodnyuk-povernennya-kateriv-i-buksiru-tse-ne-akt-dobroyi-voli-rosiyi

Загороднюк: повернення катерів і буксиру - це не акт доброї волі Росії

 • 13352 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що повернення Росією українських кораблів є не актом доброї волі, а виконання нею рішення Міжнародного морського трибуналу. Про це Загороднюк повідомив у своєму Телеграм-каналі, передає УНН.

"Повернення катерів і буксиру - це не акт доброї волі. Я розглядаю ці події як не що інше, як виконання державою-агресором травневого рішення Міжнародного морського трибуналу", - зазначив міністр оборони України.

Як повідомив Загороднюк, фахівці оглянуть судна та нададуть рекомендації, яким чином якнайшвидше їх повернути їх до служби.

Міністр додав, що Україна продовжить будувати "спроможний військово-морський флот, який захищатиме Україну". За його словами, ВМФ є запорукою стабільності в регіоні.

Українське міністерство закордонних справ нагадало, що згідно з наказом Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року, Росія мала невідкладно передати під контроль України захоплені судна.

Нагадаємо, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький заявив, що повернення українських кораблів, захоплених в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року, є жестом доброї волі.

Як повідомило раніше УНН, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що повернення Україні суден ніяк не пов’язано з міжнародним трибуналом.

Українські Національні Новини

Політика