ukenru
zagibel-shkolyarki-na-donechchini-u-gpu-predstavili-dokazi-vini-boyovikiv

Загибель школярки на Донеччині: у ГПУ представили докази вини бойовиків

 • 9802 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. У Генеральній прокуратурі України представили докази того, що обстріл селища Залізне (Торецьк), внаслідок якого загинула школярка, був здійснений з боку бойовиків терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook прес-секретаря Генерального прокурора України Лариси Сарган.

Як зазначається, допитані під час досудового розслідування сусіди та рідні загиблої школярки Дарії Казімірової показали, що звуку пострілу не було чути, що свідчить про те, що постріл було здійснено із значної відстані.

Крім того, згідно з протоколом огляду місця події, воронка від вибуху має еліпсоїдну форму та витягнута у напрямку польоту снаряду. Здійсненими відмірюваннями за допомогою компасу встановлено, що еліпс воронки спрямований у захід-північ-західному напрямку, що свідчить про те, що постріл було здійснено з території, прилеглої до шахти «Гагаріна», яка підконтрольна НЗФ "ДНР".

Нагадаємо, у селищі Залізне поблизу Торецька під час ворожого обстрілу загинула 15-річна дівчинка. Загибель школярки  попередньо кваліфікували як теракт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП