zagibel-pidlitkiv-u-berdyansku-nepovnolitnikh-zastrelili-snayperi-pravozakhisnitsya

Загибель підлітків у Бердянську: неповнолітніх застрелили снайпери - правозахисниця

 • 1317631 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Обставини загибелі двох підлітків Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова в тимчасового окупованому Бердянську досі незрозумілі. Втім, відомо, що хлопців було вбито пострілами снайперів. Про це повідомила співзасновниця Медійної ініціативи за права людини, координаторка напрямку «Війна і правосуддя» Ольга Решетилова в ефірі Радіо Свобода, пише УНН.

Цитата

«Ніхто не знає, як це відбувалося, і що відбувалося в цей момент. Сьогодні нам стало відомо, що хлопці були вбиті пострілами снайперів. Микита був вбитий пострілом у голову, а Тигран – пострілом у серце. Тобто окупаційна поліція навіть не намагалася якимось чином зберегти життя хлопців», – розповіла вона.

За словами правозахисниці, навіть якщо припустити, що підлітки почали стріляти першими, їх не намагалися «знешкодити якимось іншим чином».

Деталі

Решетилова також нагадала, що перед вбивством Оганнісяна та Ханганова їх переслідували. Зокрема, Тиграна викрали та якийсь час утримували і катували в місцевій поліції.

За її словами, обидва підлітки зазнавали тиску з боку окупаційної влади.

«Але в останні тижні цей тиск неймовірно посилився. Тому що так звані «слідчі» вже підготували їм обвинувачення у «диверсії», що нібито вони готували підрив електроопор на мелітопольській залізниці. І цю справу мали передавати вже у суд.

А це означало, що швидше за все вони будуть знову заарештовані», – сказала Решетилова.

Вона додала, що підлітки втекли з дому і переховувалися кілька днів після того, як минулого тижня до них приїхав підконтрольний окупаційній адміністрації слідчий.

На її думку, поведінка хлопця за півгодини до повідомлень про стрілянину не вказувала на те, що він планує «якісь ризиковані для свого життя дії».

«Окупаційна влада говорить про те, що нібито в цій перестрілці постраждали цивільні люди, випадкові перехожі. Проте ми такої інформації наразі підтвердити не можемо. Ми бачили всю цю переписку в місцевих чатах впродовж того, як відбувалася стрілянина. Це дуже нетривалий період. І жодної інформації про те, що хтось там постраждав з цивільних, не було», – зазначила вона.

Решетилова вважає, що окупаційна влада намагається «повісити» на вбитих злочини, яких вони не вчиняли.

Нагадаємо

Днями стало відомо про загибель двох підлітків Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова з тимчасово окупованого Бердянська. Нібито неповнолітні вступили в бій з окупантами і знищили військового рф та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про "ліквідацію" хлопців.

У Бердянській міській військовій адміністрації 26 червня повідомили, що загибель підлітків підтвердилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трактую як позасудову страту": Омбудсмен відреагував на вбивство двох неповнолітніх у Бердянську

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанію накрила перша літня хвиля спеки цього року

     • 794555 переглядiв

    Як зараз виглядає зруйнована Каховська ГЕС - показали відео

     • 3578785 переглядiв

    Понад 2 млрд грн податків та зборів сплатив WOG за І квартал 2023

     • 1011340 переглядiв

    У росії закрили кримінальну справу про «заколот» пригожина

     • 770219 переглядiв