ukenru
zabudovnik-nazvav-osnovni-faktori-scho-strimuyut-rozvitok-budivelnoyi-galuzi

Забудовник назвав основні фактори, що стримують розвиток будівельної галузі

 • 10656 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Мітинги під законними будмайданчиками та оподаткування, що відлякує потенційних іноземних інвесторів, - серед основних ризиків, які стримують розвиток будівельної галузі. Про це в інтерв'ю розповів глава правління - президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір, пише УНН.

"Перше: певні верстви суспільства мають мінливі настрої та легко піддаються протестним закликам. У результаті забудовник має купу молодиків під парканом абсолютно законного будівництва. Поки суспільство буде вірити у справжність таких мітингів, ситуація не зміниться. Звернуть увагу, у Києві на такі заходи приходять одні й ті ж люди. Чи може людина, що має офіційну роботу, щоденно ходити під паркани різних будмайданчиків? Відразу стає зрозуміло, хто з чого живе", - сказав І.Кушнір, відповідаючи на запитання щодо ризиків і загроз у будівельній галузі.

Другий фактор - оподаткування.

"У будівництві ця тема взагалі надболюча. Проте, справа ще й у тому, що існуючі сьогодні умови відлякують потенційних закордонних інвесторів. Їх кошти могли б працювати на економіку України, натомість держава продовжує вижимати останні кошти зі своїх", - розповів очільник холдингової компанії.

Крім того, на думку І.Кушніра, держава повинна створювати умови для зростання економіки.

"Третє: держава має створювати умови для зростання економіки. Ми маємо міцний потенціал та великі можливості, проте не використовуємо ні те, ні інше. Будівельна галузь у всьому світі є рушійною силою для економічного стрибка. Думаю, це потрібно використовувати", - вважає І.Кушнір.

Українські Національні Новини

Економіка