ukenru
zaborona-na-prodazh-alkogolyu-u-mafakh-priynyata-stolichnimi-deputatami-poza-pravovim-polem

Заборона на продаж алкоголю у МАФах прийнята столичними депутатами поза правовим полем

 • 10395 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Рішення органу місцевої влади щодо заборони продажу алкогольних напоїв у МАФах виходить за рамки повноважень міськради. Про це у коментарі УНН зазначив керуючий партнер ЮФ "Місечко та Партнери" Володимир Місечко, коментуючи відповідне рішення КМР.

"Міська рада не має повноважень ані на те, щоб забороняти продаж алкоголю вночі, ані на те, щоб обмежувати продаж алкоголю у МАФах. Цими рішеннями орган місцевого самоврядування вийшов за рамки своїх повноважень", - пояснив він.

В.Місечко припустив, що дане рішення буде скасоване через суд.

"На сьогодні у ВР зареєстровані проекти ЗУ про внесення змін до діючого закону України, яким регулюється обіг алкоголю. Дані законопроекти проголосовані не були, а відтак рішення Київради про обмеження продажу алкоголю у МАФах було прийнято поза правовим полем. Можу припустити, що дане рішення буде скасоване через суд", - додав він.

Нагадаємо, у квітні 2016 року Київрада вже приймала рішення про заборону продажу алкоголю в МАФах. Однак, згодом, через суд, підприємці домоглися його скасування.

Юристи вважають, що заборона на продаж алкоголю в МАФах - це популізм депутатів.

Додамо, що раніше депутати столичної ради прийняли рішення про нічну заборону на продаж алкоголю в стаціонарних точках. Однак, суди скасували цю заборону, і сьогодні низка столичних магазинів продають алкогольні напої без будь-яких обмежень.

Українські Національні Новини

Суспільство