zabezpechuye-elektrikoyu-viyskovi-obyekti-rf-zaochno-pidozryuyetsya-kolishniy-pratsivnik-ukrenergo

Забезпечує електрикою військові об’єкти рф: заочно підозрюється колишній працівник “Укренерго”

 • 508733 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Донецька обласна прокуратура повідомила про підозру у колабораційний діяльності так званому директору фейкової компанії «Маріупольські магістральні мережі», що здійснює передачу електроенергії на військові обʼєкти рф. Про це інформує УНН.

Деталі

За даними слідства, у травні 2022 року, після захоплення міста збройними силами рф, колишній начальник відділу Запорізького регіонального центру обслуговування мережі ПрАТ «НЕК Укренерго» перейшов на бік окупантів. Він добровільно обійняв так звану посаду директора Технічної одиниці «Маріупольські магістральні мережі» фейкової днр.

Підозрюваний видає накази і доручення підлеглим працівникам, розпоряджається коштами і майном підприємства. У взаємодії з російськими енергетичними компаніями та підрядними організаціями держави-агресора він налагодив передачу електроенергії від захопленої окупантами Старобешівської ТЕС до підконтрольних їм розподільчих мереж. Таким чином колаборант сприяє забезпеченню електрикою військових об’єктів рф, які розташовані на території Маріуполя та Маріупольського району.

Йому загрожує покарання 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо

14 педагогам повідомлено про підозру у добровільній співпраці з ворогом. Серед них - керівники створених російськими загарбниками «відділів освіти», а також декани факультетів і директори захоплених українських шкіл та «вишів».

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Чотири людини загинули під час пожежі в будівлі ФСБ у ростові

     • 538687 переглядiв

    Протести в Парижі: кількість затриманих зросла до 300 осіб

     • 751744 переглядiв

    У столиці скоротять комендантську годину

     • 664731 переглядiв