zaareshtovano-druhoho-pidozriuvanoho-u-zviazku-z-kradizhkoiu-tvoru-mystetstva-benksi

Заарештовано другого підозрюваного у зв'язку з крадіжкою художньої роботи Бенксі

 • 28244 переглядiв

У Лондоні було здійснено два арешти за крадіжку та пошкодження картини Бенксі, на якій зображено дрони та знаку зупинки руху.

Лондонська поліція оголосила про другий арешт за підозрою в крадіжці та злочинній шкоді після зникнення роботи Бенксі, на якій зображено червоний знак зупинки, прикрашений трьома військовими безпілотниками. Про це повідомляє УНН із посиланням на Associated Press.

Деталі

Лондонська поліція оголосила про арешт другого підозрюваного в крадіжці та злочинній шкоді художньої інсталяції Бенксі в Пекхемі на південному сході столиці Великої Британії.

Скотланд-Ярд повідомив, що чоловік віком близько 40 років був заарештований у неділю і перебуває під вартою в поліції. Інший чоловік, віком близько 20 років, був затриманий у суботу, також за підозрою у крадіжці і злочинному пошкодженні. Поліція повідомила, що останній був звільнений під заставу до проведення подальших слідчих дій і повернеться до лондонського відділку поліції в березні.

Детективи все ще намагаються відстежити художній знак Бенксі і просять усіх, хто володіє інформацією про його місцезнаходження, зв’язатися з поліцією.

Санта Клаус літає під радаром ВПС США: вже відомо про мільярди подарунків по всьому світу25.12.23, 12:46

Довідка

Інсталяція, що являє собою знак "Стоп" із мініатюрними літаючими об'єктами, що нагадують безпілотні винищувачі з’явилася на перехресті Саутгемптон-Вей і Комерсіал-Вей у п’ятницю вранці.

Близько полудня сам Бенксі опублікував фотографії роботи на своєму акаунті в Instagram.

Пізніше двоє чоловіків зняли на відео, як вони демонтують інсталяцію, і один із них зник із роботами.

Вважається, що потенційна вартість твору понад 500 000 фунтів стерлінгів.

Роботи Бенксі, що час від часу приносять мільйони євро на аукціонах, були неодноразово вкрадені або зіпсовані. Наприклад, двері з паризької галереї Le Bataclan, що вшановували жертв терактів 13 листопада 2015 року; або мурал, що засуджує домашнє насильство, на якому зображена домогосподарка 1950-х або 1960-х років, спотворена синцем під оком і вибитим зубом.

Значна частина політичної та сатиричної творчості Бенксі критикує війну. Особистість Бенксі вже багато років є предметом спекуляцій, але сам він тримається осторонь від уваги громадськості. У листопаді минулого року з'явився витяг з інтерв'ю 2003 року, в якому він називає своє ім'я "Роббі".

В сербському белграді затримали 38 учасників протестів: через заворушення поранені понад 30 поліцейських25.12.23, 11:10

Ігор Тележніков

Культура

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 54818 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101185 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 94438 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 75794 переглядiв

    Новини по темі

    В Україні визначили найкращих спортсменів грудня

     • 23604 переглядiв

    Чоловіка на Полтавщині на смерть придавило вантажівкою ЗІЛ

     • 23863 переглядiв