ukenru
za-tsey-tizhden-natsbank-prodav-vzhe-700-mln-dolariv

Попит на валюту: за цей тиждень Нацбанк продав вже 700 млн доларів

 • 9704 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Основний попит на валюту в Україні формують резиденти. За тиждень Нацбанком продано вже 700 млн доларів. Про це сказав на брифінгу в четвер заступник голови НБУ Олег Чурій, передає кореспондент УНН.

"Стосовно курсу і попиту на валюту, насправді попит формують резиденти України – українські компанії, які працюють за експортно-імпортними операціями, у яких є боргові залучення в іноземній валюті, фізичні особи, ми бачимо, що готівковий ринок дуже сильно відреагував. Ми це пов’язуємо перш за все з психологічними факторами, пов’язаними з глобальною ситуацією у світовій економіці і, безумовно, з вірусом", - сказав Чурій.

На питання про те, чи створюють попит нерезиденти на валютному ринку, він заявив, що попит від нерезидентів дуже невеликий.

"Загалом від початку місяця нерезиденти купили приблизно 160 млн доларів. Це невеликий об’єм, враховуючи, що тільки за цей тиждень Нацбанк продав вже 700 млн доларів, враховуючи сьогоднішні інтервенції. Минулого тижня нетто продаж складав близько 160 млн. Тобто 860 млн доларів, з яких, якщо провести грубу калькуляцію, тільки 160 – це попит від нерезидентів", - сказав заступник голови НБУ.

Як повідомлялося раніше в УНН, Нацбанк пояснив стрімке уповільнення інфляції.

Нагадаємо, сьогодні НБУ знизив облікову ставку до 10%.

Українські Національні Новини

Економіка