ukenru
za-tri-roki-torgovtsi-kontrafaktnoyu-gorilkoyu-v-kitayi-zarobili-ponad-15-mln-dolariv

За три роки торговці контрафактною горілкою в Китаї заробили понад 15 млн доларів

 • 7502 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. У Китаї затримали 15 осіб за виробництво контрафактної горілки. Про це повідомляє агентство Сіньхуа, передає УНН.

"Поліція китайської східної провінції Фуцзянь повідомила про затримання 15 осіб, імовірно з трьох угруповань, які промишляли виробництвом підроблених пляшок для дорогих марок китайської горілки або байцзі і продавали в них низькоякісний дешевий алкоголь", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час рейдів, проведених співробітниками правоохоронних органів в Цюаньчжоу, було виявлено 7 цехів з виробництва контрафактної горілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тінізація ринку алкогольних напоїв відлякує іноземних інвесторів

"Під час операції було вилучено близько 55 тисяч контрафактних пляшок для елітного алкоголю", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що шахраї купували дешевий алкоголь по 10 юанів (приблизно 1,5 дол. - ред.), перепродуючи його як елітний алкоголь свого виробництва.

"Продаж підробленого алкоголю здійснювався в Пекіні, Шанхаї, провінції Цзянсу за ціною від 100 до 400 юанів (від 15 до 62 дол.). За попередніми підрахунками поліції, шахраї майже за 3 роки своєї діяльності могли заробити до 100 мільйонів юанів (близько 15,5 млн дол.)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як писав УНН, за даними ЄП, український ринок нелегальної алкогольної продукції визнаний найбільшим в Європі, він досягає 60% і виводить з бюджетів близько 360 млн євро.

В ЄС навіть заявили про наміри боротися з українським контрафактом, шляхом формування відкритих списків нелегальних виробників.

Таку ініціативу європейців вже підтримали вітчизняні офіційні виробники алкоголю.

"Вважаю, що це може мати позитивний ефект. Однак, крім створення такого списку, важливо привести акцизну політику нашої держави у сфері алкоголю до економічно обґрунтованих ставок", - зазначила з цього приводу Глава ради директорів Beverage Trading Company Ольга Івушкіна.

Також, за її словами, офіційний Київ не повинен відмовчуватися у відповідь на заяви ЄС про засилля українського контрафакту.

Українські Національні Новини

Новини Світу