za-prognozami-ekspertiv-do-2033-roku-roboti-vikonuvatimut-39-roboti-po-domu

За прогнозами експертів до 2033 року роботи виконуватимуть 39% роботи по дому

 • 815025 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Експерти кажуть, що протягом десятиліття близько 39% часу, що витрачається на роботу по дому та турботу про близьких, можна буде автоматизувати, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Дослідники з Великобританії та Японії попросили 65 експертів у галузі штучного інтелекту спрогнозувати ступінь автоматизації звичайних домашніх завдань через 10 років.

Експерти передбачили, що купівля продуктів, швидше за все, буде автоматизована найбільшою мірою, тоді як догляд за молодими або літніми людьми найменше відобразиться на штучному інтелекті.

Також дослідники з Оксфордського університету та японського університету Очаномідзу хотіли дізнатися, який вплив роботи можуть мати на неоплачувану домашню роботу.

З даних досліджень вони зауважили, що роботи "для побутових завдань", такі як роботи-пилососи, стали найбільш широко продаваними роботами у світі.

Команда попросила 29 експертів із галузі штучного інтелекту з Великобританії та 36 експертів з Японії висловити свої прогнози щодо роботів у будинку.

Дослідники дізнались, що британські експерти-чоловіки були більш оптимістичні щодо домашньої автоматизації порівняно з їхніми колегами-жінками, а Японії ситуація зворотна.

Але завдання, які, на думку експертів, може виконувати автоматизація, розрізняються: "Припускається, що лише 28% роботи з догляду, включаючи такі дії, як навчання вашої дитини або догляд за літнім членом сім'ї, будуть автоматизовані", — сказав д-р Лулу Ши, науковий співробітник Оксфордського інституту Інтернету,

З іншого боку, очікується, що технології скоротять на 60% витрати часу, наприклад, на походи у магазин, кажуть експерти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Служба розвідки Канади попереджає, що Китай та росія націлені на ноу-хау в галузі штучного інтелекту

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Анджей Дуда 24 лютого збере Раду нацбезпеки

     • 806301 переглядiв

    Сьогодні у Запоріжжі починає працювати електротранспорт

     • 864478 переглядiв

    32 дні без дощу: у Франції зафіксували рекордну посуху

     • 517963 переглядiв

    Партизани у Севастополі поширили українську символіку 

     • 598616 переглядiв